دارچین و خاصیت های فوق العاده ی آن
دارچین ادویه مقوی است که به دلیل خاصیت های بسیارش برای حفظ سلامتی از سالیان دور جایگاه ویژهای در طب سنتی داشته است.
امروزه با کشف خواص درمانی گسترده آن، این ادویه در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار گرفته است.
بر اساس برسی های انجام شده بین ۲۶ دارویی که منشا گیاهی دارند،دارچین بالاترین رتبه را در جلوگیری از اکسید شدن سلولهای بدن داراست. بو، مزه و رنگ بینظیر آن، بهخاطر بخش روغنی درختی است که این ادویه از آن گرفته میشود. خواص دارویی دارچین ,حاصل پوست درخت آن است. پوست درخت دارچین دارای موادی است که در درمان بسیاری از بیماریها موثر است. البته برای اینکه خواص دارویی حفظ شود، ترکیب شیمیایی آن باید بدون تغییر باقی بماند.
ضدالتهاب بودن، کاهش قندخون، افزایش ایمنی بدن در برابر سرطان،جلو گیری از حمله قلبی و میکروبزدایی از بدن برخی از فواید بسیار دارچین است. در ادامه بعضی از فواید اثباتشده دارچین برای سلامتی بیان میشوند:
۱-منبع غنی آنتیاکسیدان
در این ادویه ی بسیار پر کاربرد, مقدار بسیار زیادی آنتیاکسیدان وجود دارد. در میان ادویههای استفاده در روزمره نیز دارچین بیشترین مقدار آنتیاکسیدان را دارد حتی بیشتر از سیر، آویشن و رزماری.
۲-محافظت از قلب
یکی دیگر از خاصیت های دارچین، تاثیر آن در کاهش ابتلا به عوامل بیماریهای قلبی مانند فشارخون و حمله ی قلبی.
۳-مقابله با دیابت
جالب است بدانید که دارچین بهعنوان یک مادهغذایی ضددیابت شناخته شده است، زیرا از طرفی قند خون را کاهش میدهد و از طرف دیگر میزان حساسیت هورمون انسولین (تنظیمکننده قندخون) را افزایش میدهد.مواد ویژه موجود در دارچین میتوانند کلسترول بدخون (LDL) را کاهش دهند و کلسترول خوب خون (HDL) را ثابت نگه دارند.
۴-کاهش استرس و آرامش بخش
دارچین اثر آرام کننده و شاد کننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است. در حقیقت میتوان گفت دارچین، والیوم گیاهی است، زیرا در دارچین ماده ای به نام Cinnamodehyde وجود دارد که روی حیوانات و انسان اثر آرام بخش دارد.
۵مراقبت از فعالیتهای مغزی
پژوهشگران اثبات کردهاند که خواص آنتیاکسیدانی دارچین میتواند از مغز در برابر بیماریهای مرتبط با آن مانند پارکینسون و آلزایمر محافظت کند.دارچین باعث فعال شدن پروتئینهایی میشود که از ذهن در برابر عوامل مخرب محافظت میکند.
۶-کاهش احتمال ابتلا به سرطان
دارچین بهخاطر دارا بودن خواص آنتیاکسیدانی از تخریب DNA، جهش سلولی و رشد تومورهای سرطانی جلوگیری میکند.
۷-جلوگیری از عفونت
دارچین یک آنتیبیوتیک، آنتیمیکروب، آنتیویروس و ضدقارچ طبیعی برای بدن است و به همین دلیل در برابر بسیاری از بیماریها از بدن محافظت میکند. همه این خاصیتها بهخاطر روغن مخصوصی است که در دارچین وجود دارد.
۸-حفظ سلامت دندانها
روغن دارچین در مقایسه با سایر گیاههای تستشده، بیشترین توانایی را در حفظ سلامت دهان و دندان دارد و مانند یک دهانشویه طبیعی عمل میکند.دارچین نیز مانند نعنا دهان را خوشبو میکند و بهعنوان طعمدهنده طبیعی در تهیه آدامس استفاده میشود.
۹-جلوگیری و درمان قارچ
مطالعات نشان داده است که خواص بسیار پرقدرت دارچین در مقابله با قارچها در درمان یا پیشگیری از رشد قارچ در دستگاه گوارش بسیار مفید است. قند خون بالا خطر ابتلا به قارچ سیستمگوارش را افزایش میدهد و همانطور که گفتیم دارچین قند خون را کنترل میکند.
۱۰-خواص ضدالتهابی
آنتیاکسیدانهای موجود در این ادویه بهدلیل دارابودن خاصیت ضدالتهابی خطر ابتلا به سرطان و حملهی قلبی را کاهش میدهند و عملکرد مغز را بهبود میبخشند. نتایج تحقیقات نشان داده است که دارچین میتواند به احیای بافت زخمیشده، کاهش درد قاعدگی و کنترل حساسیتهای فصلی کمک کند.
۱۱-سلامت پوست
دارچین بهخاطر خواص آنتیباکتریال و ضدمیکروبی خود از پوست در برابر سوزش، جوش، حساسیت و عفونت محافظت میکند. روغن دارچین باعث کاهش تورم، درد و قرمزی پوست میشود. ترکیب عسل و دارچین برای محافظت از پوست در برابر آکنه و آلرژی تجویز میشود.
لینک های خارجی :
Health Benefits of Cinnamon & Nutrition Facts