ترامپولین و سلامتی, سلامتی و ورزش

حرکات ترامپولین که میتوان بر روی ترامپولین های فضای باز انجام داد

حرکات ترامپولین که میتوان بر روی ترامپولین های فضای باز انجام داد

حرکات ترامپولین بر روی ترامپولین های فضای باز

 

میتوان حرکات  ترامپولین را در دو بخش انجام داد :

۱-حرکات  مبتدی

۲-حرکات  پیچیده

شما میتوانید هر یک از حرکات ترامپولین را که دوست دارید ، به راحتی یاد بگیرید . اما نگرانی هایی در رابطه با بحث امنیت در هنگام استفاده از آن وجود دارد . آموزش حرکات ترامپولین به صورت مرحله به مرحله است. از آسان ترین حرکت تا پشتک زدن را میتوانید یاد بگیرید . در این مبحث ، تعدادی از این حرکات اموزش داده میشود . برای جلوگیری از آسیب های ناشی و روش استفاده و انجام درست از این حرکات برای اولین بار، پیشنهاد میشود تا یک مربی واجد شرایط حضور داشته باشد . در هنگام استفاده از ترامپولین از جوراب استفاده نکنید زیرا باعث سر خوردن و به هم خوردن تعادل شما میشود و شما نمیتوانید حرکات را به درستی اجرا کنید . اگر ترامپولین شما دارای توری نمی باشد در هنگام انجام این حرکات مراقب افتادن خود از ترامپولین باشید .

 

۱-حرکات مبتدی

این نوع حرکات پیش نیاز برای انجام حرکات پیچیده هستند . زیرا حرکات پیچیده ، تکمیل شده یا تلفیق حرکات مبتدی هستند .

 

حرکت شماره ی ۱ :

این پرش بسیار ساده و جزء مهم ترین حرکت های پایه ترامپولین به شمار میرود . شما باید بتوانید به سرعت عکس العمل نشان داده و  فشار لازم برای پرش را وارد کرده . روش انجام این حرکت به این صورت است که بعد از جامپ زدن زانوهای خود را به سمت سینه خود برسانید و زیر زانوهای خود را با دستان خود بگیرید و قبل از فرود دوباره به حالت اولیه ی خود بازگردید . این حرکت برای بالا بردن سرعت عمل استفاده میشود .
حرکات ترامپولین

حرکت شماره ی ۲ :

تمرین کردن این حرکات برای تعادل و انجام حرکات بعدی بسیار مهم است .  هنگامی که شما بر روی ترامپولین میپرید و زمانی که به سمت بالا میروید پاهای خود را باز کنید و زاویه ی بین پاهای خود را تا حد امکان به زاویه ی ۱۸۰ برسانید تا  به موازات صفحه ی ترامپولین قرار بگیرند . هنگام انجام این کار نیز سعی کنید به وسیله ی انگشتان دست خود , نوک انگشتان پای خود را لمس کنید یا نزدیک به آن بکنید . اطمینان حاصل کنید که بازو ها و دست های خود را تا آنجا که          می توانید کش دهید .

قله ( زاویه ی بین دو دست ) شبیه یک محور است، به جز آن ، پاها ی شما با یکدیگر هماهنگ هستند . این حرکات همچنین شامل قرار دادن بازوهای خود به حالت کشیده برای لمس پاهای خود میباشد و این حرکات را باید به سرعت و در زمان کوتاهی انجام داد.
حرکات ترامپولین

حرکت شماره ی ۳ :

یاد بگیرید که چرخش نیمه یا کامل بزنید . اینها ممکن است خسته کننده باشد اما شما باید بدانید که این حالات برای حرکات پیچیده استفاده میشود و باید بر این حرکات تسلط کامل داشته باشید تا بتوانید بقیه ی حرکات را به درستی انجام دهید .

یک چرخش کامل بر روی ترامپولین فضای باز ، حرکت دشواری به نظر میرسد اما این حرکت هم بسیار آسان میباشد و شما میتوانید  در هنگام پرش بر روی ترامپولین این چرخش را انجام بدهید . شما همچنین می توانید دو بار چرخش را امتحان کنید . اطمینان حاصل کنید که  دو دست کنار گوش هایتان به سمت بالا کشیده شده باشد ، این کار سرعت چرخش را بالا خواهد برد.
حرکات ترامپولین

حرکت شماره ی ۴ :

این فرود نیازی به داشتن تعادل ندارد . این حرکت از حدود یک تا سه پرش تشکیل می شود ، و سپس شما به سادگی در موقعیت نشسته ، پاهای خود را به سمت روبرو و به حالتی ( L ) مانند بدهید و انگشتان دست خود را به سمت جلوی پای خود کشیده و پشت خود را تا میتوانید راست نگه دارید. این کار کمک به قوی تر شدن ماهیچه ران خود کمک می کند.
حرکات ترامپولین

حرکت شماره ی ۵ :

فرود از سمت پشت: شما باید یاد بگیرید چگونه بر روی کمر خود فرود بیایید و دوباره به حالت اولیه ( ایستاده بر روی پا ها ) خود برگردید .

این حرکت ممکن است برای یک سری از افراد سخت باشد چون فرود از سمت پشت، احساس ترسناکی دارد و به شجاعت نیاز دارد و شما باید به خود این اعتماد به نفس را بدهید که در زمانی که خود را رها می کنید هیچ خطری شما را تهدید نمیکند و تنها به لذت بی وزنی و پریدن فکر کنید .

توجه داشته باشید که در این حرکت دستان خود را درگیر نکنید . زیرا هم باعث به هم خوردن تعادل شما میشود و هم ممکن است زیر بدن تان برود . در زمان پریدن برای زدن این حرکت خود را به عقب پرت نکنید .

تنها کافی است در زمانی که بر روی  هوا هستید نترسید و کمر خود را خم کرده و بدن تان را رها کرده تا با همان فشار جاذبه به سمت ترامپولین برگشته و برخورد کنید .

در هنگام زدن این حرکت که شما در حال انجام فرود به پشت هستید ، چانه را به سمت سینه خود فشار دهید و در وسط کمر خود فرود بیایید . این کار از ضربه ی چانه به بدن و فشار به ستون مهره ها جلوگیری میکند و شتاب مورد نیاز برای بازگشت به حالت اولیه را فراهم میکند .

شما همچنین باید بازو ها و پاهایتان را بالا به سمت آسمان بگیرید تا به شما کمک کند که به جلو برگردید.

فرود های سمت جلو هنگامی فوق العاده سرگرم کننده هستند که شما در حالت بی وزنی  معلق در هوا هستید . هنگامی که این مهارت را شروع می کنید ، بهتر است که از ارتفاع کم شروع کنید ( بر روی سکوی پرشی این کار را انجام ندهید ) .

حرکات ترامپولین

۲-حرکات  پیچیده

 

حرکت شماره ی ۱ :

این حرکت یک فرود پشت به پشت است ، در این حرکت شما باید فشار زیادی  که با فرود خود به پشت بر روی ترامپولین انجام میدهید ، وارد کنید (حرکت مبتدی  شماره ی ۵ ) تا فشار لازم برای پرش بیشتر ایجاد شود ، در هنگامی که شما از صفحه جدا شده و معلق بر روی هوا هستید ، بدن خود را به سمت مخالف بچرخانید ( حرکت مبتدی شماره ی ۳ ) تا بتوانید بر روی پشت خود در جهت دیگر از ترامپولین فرود بیایید .
حرکات ترامپولین

حرکت شماره ی ۲ :

حرکت شماره ی بعدی نیازمند فشار بسیار زیاد به وسیله ی پاها است تا شما بتوانید زمان کافی برای یک چرخش به سمت جلو را انجام دهید و دوباره به حالت اولیه بر روی پاهای خودتان فرود بیایید . در این حرکت در ابتدا چند بار جامپ بر روی ترامپولین بزنید تا امادگی لازم برای این پرش را بدست بیاورید . در ادامه ، هنگامی که شما قصد زدن این حرکت را دارید در هنگام فرود پاهای خود را کمی بیشتر خم کنید و مانند یک کانگورو پاهای خود را بر روی صفحه فشار داده و و بدن خود را به جلو حرکت داده تا بتوانید یک چرخش کامل بزنید .

فرود را به دو صورت میتوان انجام داد :

اول آنکه شما یک چرخش کامل را زده ولی زمان کافی برای برگشت به حالت اولیه را ندارید . در این لحظه شما پاهای خود را به سمت رو به رو دراز کرده و به صورت L  فرود بیایید ( حرکت مبتدی شماره ی ۴ ) .

روش دوم این است که شما به همان حالت اولیه ی بر روی دو پای خود فرود بیایید .
حرکات ترامپولین

حرکت شماره ی ۳ :

این حرکت مانند حرکات قبلی نمیباشد که به جلو یا عقب باید چرخش بزنید . در این حرکت فرد به سمت چپ و یا راست خود حرکت را انجام میدهد .  فرد باید به یک سمت خود پریده و همانند ورزشکارانی که از روی تخته های پرش به سمت استخر میپرند و چرخشی به دور خود میزنند را انجام دهد (حرکت مبتدی شماره ی ۳ ) و دوباره بر روی پا های خود فرود بیایید .

اگر برای شما این چرخش مشکل است ، در ابتدا بهتر است که بدون چرخیدن به دور خود این حرکت را انجام دهید .
حرکات ترامپولین

حرکت شماره ی ۴ :

ایستادن بر روی دو دست خود را یاد بگیرید . در این حرکت شما باید دستان خود را صاف کرده و با یک فشار پاهای خود را به سمت بالا برده و تا حد امکان بر روی دستان خود بایستید .

در این حرکت نباید سستی کرد و دست هایتان را خم نکنید . چون با این کار احتمالا مچ دست هایتان ، پیچ بخورد . هیچ گونه ترسی به خود راه ندهید زیرا فایده ی زدن این حرکات بر روی ترامپولین این است که شما اگر بخواهید فرود بیایید زیر شما نرم و ارتجاعی است و هیچ ضربه ای به بدنتان وارد نمی شود .

در هنگام فرود شما هم میتوانید بر روی پاهای خود فرود بیایید و هم به حال پشت . در حالت دوم بهتر است سر خود را به داخل بدن خم کرده و به کمر خود قوس داده و با همان قوس بدن فرود بیایید ( حرکت مبتدی شماره ی ۵ ) . این کار را میتوانید بار ها تکرار کنید تا هم تعادل بهتری بر روی دستان خود داشته باشید و هم به نوعی ، ورزشی برای نیم تنه ی بالایی میباشد .
حرکات ترامپولین

حرکت شماره ی ۵ :

یکی از فواید ترامپولین این است که شما هیچ گونه محدودیت در حرکات ترامپولین ندارد و هر یک از این حرکات میتواند هم یک نوع ورزش برای بدن و هم به یک نوعی تفریح برای فرد باشد . تنها محدودیت ، محدودیت ذهنی و خلاقیت شما برای این حرکات است . شما میتوانید با قدرت تخیل خود حرکاتی را ابداع کرده و بر روی ترامپولین انجام داده . حتی میتوانید با این حرکات ، چالش هایی را برای خود درست کرده و با دوستان خود این چالش ها را انجام دهید .

حرکات ترامپولین

 

(3 امتیاز) : 2.3/5